BIAŁKA – OPIS

Po obejrzeniu tej lekcji:
    • Dowiesz się jakie są bezpieczne białka dla alergika
    • Nauczysz się komponować białka pełnowartościowe
    • Dowiesz się jakie są dopuszczalne źródła mięsa z rodziny drobiu
    • Dowiesz się jaki jest wpływ eliminacji jajka na niedobory choliny
    • Poznasz bezpieczne źródła choliny
    • Poznasz bezpieczne źródła mięsa z klasy zoologicznej ssaki
    • Otrzymasz wykaz mięs krzyżujących się z roztoczami
    • Otrzymasz wykaz bezpiecznych dla alergika ryb
    • Dowiesz się jak zmniejszyć alergizację mięs
    • Poznasz sposoby na poprawę trawienia mięsa
    • Poznasz białka zwierzęce niebezpieczne dla alergika
    • Dowiesz się jaki jest wpływ roślin strączkowych na zdrowie człowiek
    • Zrozumiesz kiedy suche strączkowe mogą uszkodzić trzustkę
    • Zrozumiesz kiedy rośliny suche strączkowe alergizują
    • Dowiesz się czy chorzy na atopowe zapalenie skóry mogą jeść rośliny strączkowe
    • Dowiesz się czy wegetarianizm jest bezpieczny dla alergika
    • Poznasz sposoby przygotowania suchych strączkowych
    • Dowiesz się jaki wpływ ma soja w diecie alergika
error: Ten materiał jest chroniony!