KUCHNIA NATURALNA GŁÓWNE ZASADY – OPIS

Po obejrzeniu tej lekcji:
    • Dowiesz się o najważniejszych elementach żywienia chorego człowieka
    • Poznasz całkowite zapotrzebowanie energetyczne – procentowy udział węglowodanów, tłuszczy, białka 
    • Dowiesz się jak ograniczyć sól w diecie
    • Poznasz jakie jest zapotrzebowania na wodę
    • Dowiesz się jak pić prawidłowo wodę oraz kiedy ona szkodzi
    • Zrozumiesz rolę wody w utrzymaniu zdrowia człowieka
    • Poznasz źródła wody, która przenika przez błony komórkowe
    • Dowiesz się jakie produkty zaburzają wchłanianie wody do wnętrza komórek
    • Poznasz napoje dozwolone w trakcie stosowania programu 6 kroków wyjścia z alergii
    • Nauczysz się w czym przetrzymywać wodę
    • Poznasz, które dodatki są alergizujące w herbatach
    • Dowiesz się jaki jest prawidłowy stosunek wapnia i magnezu w wodzie
error: Ten materiał jest chroniony!